Основи дієтології - як інструмент професійного та сучасного підходу в роботі з потенційними клієнтами.

 

 ОСНОВИ ДІЄТОЛОГІЇ ТА НУТРІЦІОЛОГІЇ

 

1 СЕМІНАР

ДІЄТОЛОГІЯ ЯК БАГАТОГРАННА НАУКА ТА СПОСІБ ЖИТТЯ
Превентивне та дієтичне харчування. Нутріціологія ( вплив харчових речовин на фізіологічні та біохімічні процеси в організмі). Поняття «нормальна вага», основні критерії оцінки ваги пацієнта. Методи та методичні підходи. Соматичні ( в т.ч. гормональні аспекти ) порушення обміну речовин, які впливають на збільшення ваги. Жирова тканина , її фізіологічна функція, особливості розвитку ЖТ відносно віку та статі людини. Ожиріння. Типи ожиріння Психологія харчування ( залежність, звички, непереносимість ) 

Практичне заняття:
Визначення типу будови тіла. Методики. Формула Брока.
Індекс маси тіла (ІМТ). Формула розроблена Кетле

 

2 СЕМІНАР
БАЗОВІ ТЕХНІКИ В РОБОТІ З ВАГОЮ ТІЛА. ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ.
Ритміка, або режим харчування. Поняття «екватора» в режимі харчування. Біоритми в харчуванні. Поняття калорійності харчування. Білково-вуглеводний склад продуктів. 
А) Білки – головні молекули життя. 
Б) Прості та складні вуглеводи. Чому у жирів погана слава? Трансжири. Мононенасичені та поліненасичені жирні кислоти. Наповнення раціону необхідними поживними речовинами. Роль соматотропного гормона . Глікемічний та інсуліновий індекси , як важливий аспект дієтичного харчування Питний режим. Важливість споживання чистої питної води. 

Практичне заняття:

Розрахунок базальної швидкості метаболізму  (добова кількість калорій, необхідна для підтримання життєдіяльності в стані спокою) 

Калькулятор калорій Індивідуальний розрахунок білково – вуглеводного складу продуктів на прикладі денного раціону
Розрахунок добової норми споживання води для окремого пацієнта з урахуванням стану здоров`я та фізичного навантаження. Формули
розрахунків.

 

СЕМІНАР 3
ОСНОВНІ КРИТЕРІЇ ПОБУДОВИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ ЛЮДИНИ. ДОБОВИЙ РАЦІОН. КОШИК ЗДОРОВИХ ПРОДУКТІВ. ВЕГЕТАРІАНСТВО ЯК ФІЛОСОФІЯ В ХАРЧУВАННІ. НАЙПОПУЛЯРНІШІ ДІЄТИ ЗА «АСОЦІАЦІЄЮ
ДІЄТОЛОГІВ» 2018р. ГІПОКАЛОРІЙНЕ ХАРЧУВАННЯ.
Чи такий важливий сніданок?
Чи можна снідати та худнути одночасно?
Для чого потрібен другий сніданок ?
Снекінг: користь чи зло?
Обід з точки зору біоритміки. Важливість прийому їжі в обідню пору.
Полуденок – перекус стратегічно важливою їжею.
З чого складається найкраща вечеря?
«Вечерю віддай ворогу»: правда чи міф
Метаболізм як дві послідовні стадії : катаболізм та анаболізм 
Дієві поради, як покращити метаболізм.
Приклади раціону здорового харчування на кожен прийом їжі.
Практичне заняття:
Розрахунок власного добового раціону та створення меню на день
Д\З Розписати власний раціон харчування на тиждень ( техніка зміни
каллоражу ).


СЕМІНАР 4
ДЕТОКСИКАЦІЯ. МЕТОДИ ПРОВЕДЕННЯ ДЕТОКСИКАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ В
УМОВАХ САЛОНУ. ЦЕЛЮЛІТ. ПРОЯВИ. ЛІКУВАННЯ. ПРОФІЛАКТИКА.
Детоксикація як серія ферментативних реакцій.
Правила детокса
Приклади детоксикаційної програми
Правила і табу в при проведенні детоксикаційних заходів.
Причини виникнення целюліту, його соціальний аспект .
Види та стадії розвитку целюліту. Методи усунення.
Апаратні методики. Ліполітична терапія. Лікувальна антицелюлітна косметика, її складники.

 

СЕМІНАР 5
МЕНЕДЖМЕНТ В РОБОТІ КОСМЕТОЛОГА. АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ В СУЧАСНІЙ ДІЄТОЛОГІЇ